Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Å være gammel i dagens og morgendagens samfunn

november 13, 2023 19:00 - 21:00

Siren Eriksen er professor og fagsjef kognisjon og demens på Nasjonalt senter for aldring og helse og professor ved Lovisenberg diakonale høyskole.
Den norske befolkningen blir eldre. Som en følge av det, får flere i samfunnet vårt aldersrelaterte tilstander som demens, og det blir flere som vil trenge støtte, hjelp og pleie. Samtidig er det en mangel på personer som kan yte omsorg, både faglærte og ufaglærte. Hva kan samfunnet gjøre? Hva slags muligheter og løsninger finnes i dag og i morgen? Hvordan kan vi sikre at alle får en verdig alderdom?

Trond Bredesen kommer for å presentere boken Mora mi. Han skildrer i denne boka sin aldersdemente mor ved livets slutt. Han gjør det ærlig og usentimentalt, med humor og kjærlighet. Han sier -Idéen til og arbeidet med denne boka startet da mamma flyttet inn på institusjonen. Jeg begynte å skrive ned hva hun sa og gjorde da vi besøkte henne og snakket sammen på telefon. Jeg tok bilder og filmer og rablet ned skisser i full fart for å huske tid, sted og situasjon. 
Etter Eriksens foredrag vil han kort presentere boka med noen bilder og vil delta i samtalen etterpå. Det blir også mulig å kjøpe. boken.
Servering av Konnerud menighet, en av våre medlemsmenigheter. Kulturinnslag med klarinettisten Aurora Grønnestad akkompagnert av vår faste musikkansvarlige, Galina Trintsoukova.
Arrangementet er gratis.

Detaljer

Dato:
november 13, 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Sted

Bragernes menighetshus
Kirkegata 7
Drammen, 3016 Norge
+ Google-kart